fbpx
Benjamin Bakke Sølvkroken fiskeutstyr

– Det går alltid an å få en større fisk!

Benjamin Bakke startet fiskekarrieren som treåring. I dag følger over 4,2 millioner den 26 år gamle fiskeren fra Søgne på TikTok.


Startet med fiskeharpa

Du har kanskje sett han hos Lindmo på NRK i fjor høst? Der sjokkerte han Anne B. Ragde med historien om hvordan han begynte å fiske alene på sjøen utenfor hytta:
– Som treåring ble jeg satt i en båt og sendt ut, gjenforteller han til oss, men legger fort til:
– Men jeg var under oppsikt hele tiden altså, og jeg fikk ikke lov til å dra så langt ut. Jeg elsket det og var ute konstant med ei fiskeharpe i nevene, sier Benjamin om starten på fiskerlivet.

Fiskeprat med Sølvkroken

Sølvkroken sponser Benjamin med noe fiskeutstyr, og sist gang han var i Arendal for å hente litt forsyninger, benyttet vi sjansen til en liten fiskeprat. Som yrkesfisker er det 14 dager på i fiskebåten, etterfulgt av to uker fri. Fiskefeberen er relativt konstant, så i friperiodene dyrkes fiskeinteressen videre.

FISHERBENNY: Benjamin Bakke har rundet over 100 millioner likerklikk på sine tiktokvideoer.

– Det går alltid an å få en større fisk

Han bedyrer at han aldri blir lei av verken fisk eller fiske, men aller best liker han nå å fiske fra land på fritida. Riktignok hadde han en liten fiskepause i ungdomstida og litt uti 20-åra:
– Da jeg fikk mopedlappen ble det en liten pause … men så tok jeg det opp igjen for to år siden, og for fullt for ett år siden, forteller Benjamin.
– Hvorfor tror du at du er så glad i å fiske?
– Det er alltid deilig å komme seg ut i naturen. I tillegg er det spennende at det alltid går an å få en større fisk! Akkurat nå er, for eksempel, sjøørretrekorden min på 1,1 kilo. Det er det fullt mulig å slå!

Spenning

Det er den samme spenningen som driver han, nå som da han var liten, enten han er til sjøs på jobb eller tilbringer friformiddagen med fiskestanga langs svaberg i Søgne:
– Jeg liker fortsatt å se hva som kommer opp, spenningen med om fisken er stor, eller om det er en art man ikke har sett før.


Laks i Mandalselva

Sjøørreten er favoritten for tiden, men Benjamin setter pris på alt fra sommerlig teinefiske med familie og venner til doring alene i båt. I sommer satser han også på å ta sin første laks i Mandalselva:
– Jeg gleder meg til å virkelig teste laksefisket. Jeg er vant med å fiske etter torsk, lyr og sei, men sjøørret og spesielt laks, er mer utfordrende. Størrelsen og kraften er én ting, men fisket er jo også mer utfordrende, du får jo ikke laks på hver fisketur!

Toppfoto: Bente J. Harstad.logo-solvkroken

Vi i Sølvkroken ønsker å gi deg en unik opplevelse, til dette bruker vi informasjonskapsler (cookies) og pixels. Dette bidrar til at du skal få en skreddersydd opplevelse. Ved å trykke «Accept» godkjenner du bruken av cookies og pixels.