fbpx

Hvordan fiske med Svenskepilken?

Sølvkrokens rustfrie Svenskepilk er en favoritt til sjø- og havfiske over hele Norge og et must å ha med når du jakter stortorsken.

Slik fisker du med Svenskepilken

En måte å fiske med Svenskepilken på, er å fiske med korte, forsiktige rykk. Slik fisker du konsentrert på ett område.  Du kan også fiske med høye løft som du slipper ned i dypet, da «vandrer» pilken når den synker, og du avfisker et større område.

Fisk nærme bunnen

Svenskepilken er en favoritt til sjø- og havfiske over hele Norge, og et must å prøve når du vil ha torsk på kroken. Uansett hvilken pilkemetode du bruker av de to beskrevet ovenfor, kan dette være et godt tips når du er på torskejakt: La snøret løpe ut til pilken kommer helt til bunns. Gjør dette kontrollert, slik at ikke pilken slår seg opp på snøret og lager tvinn. Hal så opp en halvmeter og begynn å pilke.

Legg inn små pauser

Husk også at det kan være lurt å variere bevegelsene, og husk å legge inn små pauser i pilkinga! Har du spørsmål om pilkefiske? Kontakt oss gjerne.

Rustfri Svenskepilk

Sølvkroken selger ikke direkte til sluttbrukere, men til butikker over hele Norge. Kontakt oss om du lurer på hvor din nærmeste sølvkrokenforhandler er. I forhandlerportalen vår kan du se oversikten over alle Svenskepilk-variantene, og de andre klassiske Sølvkroken-pilkene.

Vet du forresten hvorfor Svenskepilken heter nettopp det? Les historien bak pilken her!

Toppbilde/montasje: Shutterstock/Eivind Christiansen.

logo-solvkroken

Vi i Sølvkroken ønsker å gi deg en unik opplevelse, til dette bruker vi informasjonskapsler (cookies) og pixels. Dette bidrar til at du skal få en skreddersydd opplevelse. Ved å trykke «Accept» godkjenner du bruken av cookies og pixels.