fbpx
Åttetallsknute-300x109

Hvordan lage fiskeknuter?

Klassiske knuter

Her finner du Sølvkrokens oversikt over de vanligste fiskeknutene.

Dobbel slukknute

Dobbel-slukknute

Dette er én av de mest brukte knutene for å feste sena til snaphvirvelen. Det at sena går to ganger gjennom øyet, øker bruddstyrken betraktelig!

Spoleakselknuten

Spoleakselknuten-300x119

Denne renneløkka brukes til å feste sena på spoleakselen.

Blodknuten

Blodknuten-1-300x107

Det kan være vrient å knytte sammen to ender på grunn av senas glatte overflate. Blodknuten er en fiskeknute som er ideell til denne type skjøting. Hvis du har to forskjellige senetykkelser som skal skjøtes, kan du legge den tynneste sena dobbelt.

Opphengsknuten

Opphengsknuten-300x150

Ta en senestump på ca. 40 cm og knytt fast til hovedlina med opphengsknuten. Fest så makk, rykk, torskeflue eller lignende i opphengeren, og klipp av overskytende sene.

Major Thurles-knute

Major-Thurles-knute-300x154

Dette er den enkleste knuten for knytting av flua til fortommen. Det er lurt å trene på en slik knute til du kan den utenat, det vil du ha stor glede av når du står ved elva og skal skifte flue en mørk kveld!

Åttetallsknute

Åttetallsknute-300x109

De aller fleste ferdigknyttede fluefortommene du får kjøpt, har løkke i enden. Med denne knuten fester du enkelt fortommen til fluesnøret.

Sølvkroken ørret

Knutetips

Er sena flisete eller har knuter på seg, bør du kutte den av til du får en feilfri sene. Har du hatt bunnapp eller kjørt en skikkelig stor fisk, kan det også være lurt å kutte en meter av sena og knytte på ny. Et annet tips er å fukte sena når du strammer til knuten.

Hva er forskjellen på monofilament og multifilament?

Monofilament er betegnelsen på fleksible sener med strekk. Multifilament er betegnelsen på fletta liner. Disse har ingen svikt og svært høy bruddstyrke. De er også veldig tynne, slik at du kan bruke lettere sluker og samtidig kaste langt.

Skitt fiske fra Sølvkroken! 

logo-solvkroken

Vi i Sølvkroken ønsker å gi deg en unik opplevelse, til dette bruker vi informasjonskapsler (cookies) og pixels. Dette bidrar til at du skal få en skreddersydd opplevelse. Ved å trykke «Accept» godkjenner du bruken av cookies og pixels.