fbpx
Mann på isfiske

Isfiske med pilkesett

Isfiske er en spennende vinteraktivitet. Kjenner du noen med et isbor, trenger du bare sikkerhetsutstyr, et pilkesett og agn, for å være klar for å teste fiskelykken.

Ferskvannsfiske på isen

Sølvkrokens pilkesett er utviklet for ferskvannsfiske. Dette settet har en stang i to deler og leveres med pimpel, som er en liten pilk. Sene følger selvsagt også med. Pilkesettet kommer i tre størrelser: small, medium og large. Velg størrelse etter type fiske. Skal du fiske etter abbor, er det ofte best å velge small. Skal du fiske etter ørret og røye, kan medium passe best. Fisker du i et vann der du også kan få på mindre gjedder, er det lurt å velge large.

Slik fisker du på isen

Agn lyskroken (kroken under pimpelen) med maggot. Du får kjøpt maggot på sportsfiskebutikker over hele landet. Det finnes også kunstige maggot om du heller vil bruke det. Slipp så ned snøret til det tar bunnen, løft 10 til 20 cm opp og begynn å pilke. Varier fisket ved å veksle mellom korte rykk og lengre løft med pilkestanga. Kjenner du at det napper, gjør tilslag.

 

NB! Sølvkroken selger ikke direkte til sluttbrukere, vi selger til butikker over hele Norge. Kontakt oss gjerne om du lurer på hvor din nærmeste butikk er. Du kan se alle produktene våre i forhandlerportalen vår. 

logo-solvkroken

Vi i Sølvkroken ønsker å gi deg en unik opplevelse, til dette bruker vi informasjonskapsler (cookies) og pixels. Dette bidrar til at du skal få en skreddersydd opplevelse. Ved å trykke «Accept» godkjenner du bruken av cookies og pixels.