fbpx
Pappemballasje sluker Sølvkroken

Vi kutter plastemballasjen!

Sølvkroken kutter plasten på flere av våre slukserier. Den erstattes med emballasje i papp.

Sluker uten plastemballasje

De siste årene har vi jobbet mye for å finne nye emballasjeløsninger, og for 2022 betyr det blant annet at vi kutter ytterligere i plastemballasjen, denne gang på alle slukene. Tidligere har vi, blant annet, redusert plastbruken i fiskeharpene.

Emballasjen kan gjenvinnes

I en overgangsperiode vil det være både plast- og pappemballasje, og da er det viktig å understreke at det fremdeles er slik at emballasjen vi bruker i størst mulig grad skal kunne gjenvinnes. Både plast- og pappemballasje fra Sølvkroken kan, og bør, sorteres i riktig dunk for deretter å gjenvinnes.

Emballasjen beskytter produktet

Hvorfor må egentlig produkter ha emballasje? Det er to hovedgrunner til at produkter må ha emballasje. For det første skal den beskytte varen (både under transport og i butikk), og for det andre skal produktet vises fram på en god måte i butikken.

Hvorfor velger vi papp?

Den nye pappemballasjen greier både å beskytte varen og vise den fram. En veldig positiv effekt med den nye emballasjen, er at det også i de aller fleste tilfeller har ført til at selve pakningen blir mindre når vi kutter plasten. Dermed blir det også mindre avfall totalt sett!

Raskere nedbrytning

Vi opplever at de aller fleste fiskere er gode på å ta med seg søppel hjem, men dersom noe blåser av gårde eller kastes i naturen, går det raskere å bryte ned papp enn plast. Når det er sagt: målet er definitivt at ikke noe emballasje eller produkter fra Sølvkroken skal kastes i naturen, uansett materiale!

Framtidens emballasje

Selv om vi nå er i gang med å kutte plast på slukene, er det ikke slik at vi har bestemt at pappemballasje er det vi skal bruke de neste ti årene. Papp krever jo også ressurser, både i produksjon, avfallshåndtering og gjenvinning. Vi jobber derfor også videre for å se etter helt nye løsninger på emballasje.

Grønt Punkt-ordningen

Sølvkroken fortsetter selvsagt også å være medlem av Grønt Punkt-ordningen, som sørger for finansiering av returordningene. Les mer om andre miljøtiltak som gjøres her (ekstern link).

logo-solvkroken

Vi i Sølvkroken ønsker å gi deg en unik opplevelse, til dette bruker vi informasjonskapsler (cookies) og pixels. Dette bidrar til at du skal få en skreddersydd opplevelse. Ved å trykke «Accept» godkjenner du bruken av cookies og pixels.