fbpx
Storørret Østlandet Aura Flake

Ørretrekord på Aura Flake

Da Jan Raunkjærs kamerat på fisketur meldte om en ørret på 3 kg, forsto Jan at fisken var i bettet. Han satte seg sporenstreks i bilen og kjørte av gårde. Det ga resultater!

Storørret på 5,8 kg

Jan sin nye ørretpers er nå på hele 5,8 kg, fisken var 81 cm lang. Han får Sølvkrokens rekordmerke i sølv for fangsten.

Aura Flake

Rekordfangsten ble tatt på et hemmelig sted på Østlandet, noen timers kjøretur fra hovedstaden, der Jan bor. Av utstyr brukte han en stang beregnet på fiske med slukvekter fra 7-21 gram, i enden av sena var en 18 grams grønn Aura Flake.

Fisket der før

Vi sendte Jan noen spørsmål på e-post for å få høre litt mer om denne fantastiske fisketuren. Det viser seg at Jan har vært flere ganger til det samme stedet, han har også tidligere kjent på stor fisk, men aldri fått noe:
– Egentlig var motivasjonen for å fiske akkurat der litt dalende, men når min kamerat Emil fikk den på 3 kg denne kvelden, tenkte jeg «kan Emil få fisk der, da er det sjanse for meg også …», skriver Jan.

– Bare tre kast til

Jan og kameraten fisket hele kvelden, og storfangsten ble tatt rundt midnatt:
– Bare tre kast til, hadde vi akkurat sagt til hverandre. Jeg fisket Aura Flake-sluken helt sakte, med noen små nøkk en gang iblant. Fiskemetoden har jeg lært av min kompis Kim, som for et par år siden opplevde å få to ørret på 5 og 5,5 kg innenfor en fire timers periode på denne sluken!

Hylende snelle

– Hva tenkte du da det hogg på?
– Rett før ørreten tok sluken, så man liksom en bølge som kom nærmere, ca. 5 meter fra meg og BAM, akkurat som en stein lå på sluken, før den umiddelbart dro den andre veien i full fart, som en torpedo. Bremsa ble strammet, men det var på ingen måte nok. Snella hylte som en gris, forteller Jan.

PERSONLIG ØRRETREKORD: Vel hjemme i Oslo dagen derpå med ørreten som veide hele 5,8 kg.

Mistet ørret tidligere på kvelden

Det hører med til historien at de to kameratene også tidligere på kvelden fikk kjenne på storfangst i enden av lina:
– Jeg hadde en kjempestor fisk på noen timer tidligere. Det kom to unge gutter som ville hjelpe til med å lande fisken med en svær håv, men sena røyk dessverre på en skarp stein, skriver Jan. Han og kameraten fortsatte likevel å fiske utover kvelden, månen lyste opp landskapet og det vaket jevnlig i vannoverflaten.

– DEN ER STOR!

Da 5,8 kilos ørreten hugg på, ble hodelyktene tent:
– Det føltes som hjertet hoppet opp i halsen! Nå besluttet vi at jeg bare måtte kjøre ørreten trøtt og la den kjempe seg ferdig, vi skulle ikke gjøre noe forhastet! Det ble god fight, og det tok mellom fem og ti minutter å få den opp, den gjorde flere lange utdrag. Da Emil fikk den i håven skreik vi som to glade gutter: «DEN ER STOR, DEN ER STOR – YEEEEES MAN!», forteller Jan, som naturlig nok ennå er høyt oppe etter en vill augustkveld.  

Allsidig fisker

Fisken ble altså en personlig ørretrekord for Jan, men med forrige perser på 3 kg og 4 kg, sier det seg selv at dette er en kar som er glad i å fiske. Slukfiske i ferskvannsfiske blir det mest av:
– Men jeg ønsker også å bli bedre på flue. Ellers er vi en kameratgjeng som drar på fisketur til Kristiansund for å jakte kveite, torsk og sei! Slike turer prøver vi å få til minst en gang i året.

Har du fått en storfisk, eller en spesiell fangst, på Sølvkrokens utstyr? Send oss gjerne bilde og litt informasjon, vi deler gjerne gode fiskehistorier på nett!

logo-solvkroken

Vi i Sølvkroken ønsker å gi deg en unik opplevelse, til dette bruker vi informasjonskapsler (cookies) og pixels. Dette bidrar til at du skal få en skreddersydd opplevelse. Ved å trykke «Accept» godkjenner du bruken av cookies og pixels.