fbpx
Oterfiske Sølvkroken oterline oterfjøl

Slik fisker du med oter

Oterfiske er både spennende og effektivt!

Fest lina i metallbøylen

Når du setter ut oteren på vannet, fester du lina i metallbøylen på oterfjøla. Slipp så jevnt ut line til den lengden du ønsker. Du bør holde farten slik at lina blir stram, men ikke så stram at fjøla blir liggende bak båten.

Slik snur du oteren

Prøv så å styre båten slik at den følger landet. Oteren snus ved å bråslippe lina, slik at kontaktpunktet mellom oter og line glir bakover. Det er også mulig å fiske med oter fra land! Går du med den langs en strand, for eksempel, er det nyttig å kunne snu oteren og gå tilbake.

Hva gjør du når fisken biter?

Når fisken biter, drar du forsiktig inn lina. Dersom du har framdrift på båten når du tar den inn, kan du la snøret gå i en bukt bak båten. Andre liker best å legge selve lina i bunnen av båten og feste fluene på båtripa. Denne siste varianten er kanskje mest effektiv om du er alene i båten.

Våtfluer til oterfiske

Sølvkroken har to oterliner, en med åtte fluer (bildet nedenfor) og en med ti fluer. Disse våtfluene er spesielt satt sammen for at du skal få mye fisk! Det er også mulig å bytte ut fluene, bruk da fluer med dobbelkrok (størrelse 8 eller 10).

Oterfiske Sølvkroken oterline

Når er det best å fiske med oter?

Ofte er det best oterfiske på kvelden, gjerne med litt bris på vannflata. Men som vi alltid sier: det er størst sjanse for å få fisk når du er ute og fisker!

Etter fisketuren

Når du er ferdig med å fiske, og skal ta inn snøret på holderen i tre, er det lurt at fortommene kveiles motsatt vei av hovedlina. Slik blir det mye lettere å sette ut igjen lina neste gang!

PS! Husk håven!

Til alle typer fiske fra båt er det gull å ha med seg en håv. Til ferskvannsfiske fra båt anbefaler vi Sølvkrokens teleskophåv midi. Denne kan foldes ut med én hånd og er svært enkel å bruke.


Skitt fiske!

logo-solvkroken

Vi i Sølvkroken ønsker å gi deg en unik opplevelse, til dette bruker vi informasjonskapsler (cookies) og pixels. Dette bidrar til at du skal få en skreddersydd opplevelse. Ved å trykke «Accept» godkjenner du bruken av cookies og pixels.