fbpx
Torsk sluk Slukhals torskefiske Sølvkroken

Slik fisker du torsk fra land

Før fisketuren: husk at det er minstemålregler for torsken i hele Norge. Det er også egne vernebestemmelser for kysttorsken i Sør-Norge. Er du usikker på hva som er lov der du bor, kontakt Statsforvalteren i fylket ditt.

Fisk torsk langs bunnen

Torsken regnes som en glupsk rovfisk som lever av annen fisk, men den forsyner seg gjerne også av både muslinger, krepsdyr og småkrabber. Dette betyr at du bør fiske langs bunnen når du vil ha torsk.

Her finner du torsken

Et klassisk sted å starte er på odder og nes der svaberget stuper ut i brådypet, her har den store torsken (og lyren!) sine jaktmarker. Det kan også være lurt å fiske på losiden, altså mot vinden, av odder og nes.  Her hvirvler sjøen ofte opp bunndyr, det er lekkerbiskener for torsken, men her kan du også treffe på sei og lyr.

Slik fisker du torsk

Fisker du langs bunnen er du nesten garantert torsk! Den vanligste feilen er å fiske for høyt i vannet. Fisketeknikken er viktig for at torsken skal bite på. Slik fisker du etter torsken:
– Kast ut sluken og la den synke helt til bunns på fri spole.
– Når sluken har nådd bunnen, stram forsiktig opp slakken i snøret.
– Hev så stanga og sveiv inn slakken når du igjen senker stanga.
– Gjenta!

Vår favorittpensjonist, tidligere servicesjef på Sølvkroken, Leif Nygård, viser hvordan du kan fiske etter torsk.

Fisketeknikk til torsk


Med fiskemetoden ovenfor nærmest hopper og spretter sluken over bunnen. I de fleste tilfellene biter torsken i det sluken er på vei ned. Det er også lurt å variere fisket, for eksempel ved å kaste systematisk i vifteform, da avfisker du et stort område.

SLUKHALS: Sølvkrokens klassiker til torskefiske. Finnes i flere gramvekter.

Sluker til torskefiske

Får du ikke fisk? Bytt sluk og gjenta kaste- og fisketeknikken. De aller vanligste fargene til torskefiske er rødt og gult. Disse fargene imiterer småkrabber. Småsild kan være hovedføden til torsken, og derfor er det også en god idé å prøve sildesluker i grønne og blå farger.

STINGSILDA: Effektiv sluk til de fleste typer arter i sjøen, ikke minst også torsk.

Sluksett til torsk

Sølvkroken har også et eget sluksett til torsk. Det er et fint sett for både nybegynnere og erfarne torskejegere. I sluksettet får du med tre 25 grams sluker: Jensen Pirken (grønn og sølv), Slukhals og Jensen Sild (rød og svart). Bildene i denne artikkelen viser slukene i settet.JENSEN SILD: Sildesluk i rødt.
logo-solvkroken

Vi i Sølvkroken ønsker å gi deg en unik opplevelse, til dette bruker vi informasjonskapsler (cookies) og pixels. Dette bidrar til at du skal få en skreddersydd opplevelse. Ved å trykke «Accept» godkjenner du bruken av cookies og pixels.