fbpx
Fisketips havfiske

Slik kommer du i gang med havfiske

Havfiske blir stadig mer populært.

Havfiskestang

Riktig utstyr gjør det enklere å få gode opplevelser og et vellykket havfiske. Du trenger en stang som tåler litt tyngre pilker. Sølvkroken har flere stangserier til havfiske, fra den rimeligste modellen Glacier, til toppmodellen Norse. En havfiskestang er vanligvis 6 eller 7 fot.

Magebelte til havfiske

Se på håndtakets utforming når du skal velge havfiskestang. Stenger med metallhåndtak er fine å se på, men blir fort veldig kalde å holde i! Stanga bør også ha et kryss i enden slik at du kan feste den til et magebelte, som er et godt hjelpemiddel når du skal pumpe fisk opp av dypet.

Snelle til havfiske

Til havfiske trenger du også en multiplikatorsnelle. Denne typen sneller er bygget for vertikalt fiske, samtidig som de har meget god utveksling. Det vil si at du får opp mer snøre per omdreining enn du gjør med en haspelsnelle, som er beregnet for kastefiske.

Slik pilker du 

Veldig generelt kan vi si at bestemte og raske drag med pilken gir best resultat. Da løfter pilken seg godt i vannet, samtidig som fisken krokes sikkert. De fleste fisk hugger mens pilken faller i vannet. Agner du pilken, kan du fiske noe roligere. Makrellbiter funker alltid som agn, men også kunstig agn, som en blekksprutimitasjon, kan gjøre susen.

Varier pilkefisket

Sølvkrokens pilker oppfører seg forskjellige i vannet, avhengig av hvordan de er utformet. Det vil si at du må pilke ulike pilker på forskjellige måter. Et godt fisketips fra oss er derfor å velge deg ut en pilk som du liker godt, og så bli skikkelig kjent med hvordan den oppfører seg i vannet for å finpusse pilketeknikken din. Du kan deretter variere fisket med forskjellige farger og vekter på pilken.

Bli med på havfiske

Før du investerer i stang, snelle, pilker og annet småutstyr til havfiske, er kanskje vårt beste tips å ta kontakt med en lokal havfiskeforening eller klubb. Kanskje kan du få låne utstyr og bli med på en klubbtur? Vi kan nesten love at du blir hekta … og i tillegg finner du ut hva slags type havfiskeutstyr du liker å fiske med. Hos Norges Havfiskeforbund finner du en oversikt over landets havfiskeklubber.

Kontakt oss gjerne dersom du ønsker mer informasjon om våre havfiskestenger eller har andre havfiskespørsmål!

logo-solvkroken

Vi i Sølvkroken ønsker å gi deg en unik opplevelse, til dette bruker vi informasjonskapsler (cookies) og pixels. Dette bidrar til at du skal få en skreddersydd opplevelse. Ved å trykke «Accept» godkjenner du bruken av cookies og pixels.