fbpx
Ørretfiske slukfarger

Slukfarger til ferskvannsfiske

Hvilken farge skal du velge på sluken?

Sluktips fra Sølvkroken

Her er en liten guide til deg som ønsker noen fargetips.

Sølv: Denne fargen funker ofte når både vann og vær er klart. Er sikten under vannlinjen god? Prøv sølv!

Gull: Som for sølv, men bør også prøves på litt mørkere vann og når det er overskyet.

Blå/sølv og grønn/sølv: Disse fargene fungerer som regel aller best i klare og dype vann, og når været er klart.

Rød/kobber: Et lurt valg når det er overskyet eller regner, samt for grumsete eller mørkere vann. Kombinasjonen kan fungere som en irritasjonsfarge, det vil si at fisken ofte hugger på fargen, selv om den ikke nødvendigvis er sulten.

Svart: Super farge når du skal fiske sent på kvelden eller på natta. Bør prøves!

Fire Tiger (sterke og klare farger i rødt, gult og grønt): Slukfarger som funker bra når fisken beveger seg lite, for eksempel i kaldt vann, som det kan være tidlig på våren. Fargekombinasjonene gir også et bra silhuettbilde under mørke forhold. Godt fargevalg når abbor står på byttelista.

Flakefarger: Et skikkelig allroundtips! Flakefarger fisker godt under nesten alle forhold. Se for deg ei discokule på fest (!), sluker med flakefarger gir nemlig en lignende lyseffekt under vann.

Spør om tips

Litt enkelt sagt, kan man si det slik: Klart vær = lyse slukfarger. Overskyet vær = mørke slukfarger. Det kan ofte være lurt å velge en farge på sluken eller spinneren som ligner den fargen eller det mønsteret man finner hos fiskens naturlige bytte, et eksempel på det er sluker med ørretmønster (troutfarge). Et tredje tips er å snakke med lokalkjente folk, for eksempel betjeningen i sportsbutikken der du skal fiske eller den lokale jeger- og fiskerforeninga.

Variasjoner

Det kan være store variasjoner på hva fisken biter på, både fra det ene vannet til det andre, men også fra dag til dag på samme lokasjon. De fleste fiskere har sine favorittfarger og -mønstre, men som alltid (både når det gjelder fisking og i livet generelt…): ingen regler uten unntak!

Skitt fiske fra Sølvkroken! 

logo-solvkroken

Vi i Sølvkroken ønsker å gi deg en unik opplevelse, til dette bruker vi informasjonskapsler (cookies) og pixels. Dette bidrar til at du skal få en skreddersydd opplevelse. Ved å trykke «Accept» godkjenner du bruken av cookies og pixels.