fbpx
God ørretsluk Sølvkroken Spesial Classic

Test av ørretsluker i Villmarksliv

Spesial Classic Zebra tok andreplassen i Villmarkslivs årlige sluktest.

Stor sluktest

I fjor sommer sendte Villmarksliv 16 sluker på tur med 22 sportsfiskere. Resultatet presenteres i år, i juniutgaven av bladet.

Flest fisk

Denne gangen klatrer vi ikke helt til topps, men Spesial Classic Zebra C/R havner på en meget solid 2. plass! Sluken tok også, totalt sett, flest fisk i testen (43), men fordi det er en test av ørretsluker, havner den bak vinneren, som fanget en ørret mer.

Stripete slukfavoritt

Vinneren fikk 34 ørret på land og åtte bifangster, mens Spesial Classic Zebras fangster fordelte seg på 33 ørreter og ti bonusfangster, altså andre arter.  Vi syns også det er veldig gøy at den litt mindre kjente favoritten vår, Morild Trout, havner på 3. plass i sluktesten! Denne sluken har striper i sølv, rødoransje og svart.

Blått til ørretfiske

Neste plass kapres av Favoritt. Dette er en gammel Sølvkroken-klassiker som ble relansert i 2014.  Det er også gøy at en blå sluk havner så høyt på lista, det beviser at blått ofte er en effektiv farge til ferskvannsfiske, kanskje spesielt etter fjellørreten. Den siste Sølvkroken-sluken i testen havner på 7. plass. Denne sluken er identisk med 2. plassen, men er i sølv og rødt.

Dette er Sølvkroken-slukene som ble testet:

– Spesial Classic Zebra C/R 12 gram
– Morild Trout R 8 gram
– Favoritt S/B/D 12 gram
– Spesial Classic Zebra S/R 12 gram

Test-av-ørretsluker-Sølvkroken

Les hele testen i Villmarksliv

Lurer du på hvor mange kast fiskerne i testen i snitt måtte ta for å få en ørret? Eller hvor mange ørret som totalt ble landet? Kjøp Villmarksliv for svaret og ikke minst tilgang til hele testen og for å få se alle slukene som ble testet!

Toppfoto og bildemontasje: Eivind E. Christiansen.


logo-solvkroken

Vi i Sølvkroken ønsker å gi deg en unik opplevelse, til dette bruker vi informasjonskapsler (cookies) og pixels. Dette bidrar til at du skal få en skreddersydd opplevelse. Ved å trykke «Accept» godkjenner du bruken av cookies og pixels.