fbpx
Torskefiske Borgundfjorden

Torskefiske i Borgundfjorden

Her er Sølvkrokens to beste pilketips til spennende fiske etter torsk i Ålesunds vakre byfjord.

Tirsdag kveld var det ikke kveldsjobbing av den litt kjipe sorten for vår selger på Vestlandet, Eirik Reinsnos, men derimot av det gylne slaget: Fiskevegn i Ålesund inviterte han med på det tradisjonsrike fisket i Borgundfjorden.

FANGST: Sigurd Breivik fra Fiskevegn dro opp flere torsker fra Borgundfjorden. Eirik Reinsnos til høyre. Video: Melissa Trones/Fiskevegn.

Bynær torskejakt

Denne fjorden ligger rett ved Ålesund sentrum, og fra slutten av februar til uti april måned, benytter både lokale og tilreisende seg av muligheten til å oppleve et unikt fiske i fantastisk natur! På denne tiden kommer det inn mye gytetorsk, men en del av fisken som tas er selvsagt også «vanlig» torsk.

Topp to pilker

Sølvkrokens to beste tips til pilk på Borgundfjordfisket er:
– Rustfri Svenskepilk®
– Svenskepilk® Holographic

Rustfri Svenskepilk®

Den rustfrie Svenskepilken (bildet over) er produsert i høyglanset, rustfritt stål. Den er faktisk håndsveiset i kantene slik at den skal tåle selv tøffe påkjenninger. Ønsker du å fiske konsentrert, fisker du med korte, forsiktige rykk. Det er også mulig å fiske med høye løft, da «vandrer» pilken når den synker, og slik avfisker du enkelt store områder.

Svenskepilk® Holographic

Denne pilken (bildet ovenfor) har vi kun hatt i sortimentet i noen få år, men den kan allerede vise til imponerende fangstresultater, og den har blitt en favoritt for mange på byfjorden i Ålesund! Formen gjør at den synker raskt, samtidig har den bred rygg og stor bæreflate, slik at den ved forsiktig pilking blir liggende i vannlaget og synke sakte. Pilk altså Svenskepilk® Holographic med små, forsiktige rykk!

Fisketeknikk på Borgundfisket

PS! Vanligvis på pilkefiske, så anbefaler vi at du slipper pilken helt til bunns, før du haler noe opp og begynner å fiske. På Borgundfisket, er fiskemetoden litt annerledes. Her går fisken i stimer høyere opp, og det brukes derfor ekkolodd for å lokalisere fisken. Når den er funnet, er det om å gjøre å ikke slippe pilken rett ned gjennom stimen, men stoppe noen meter over. Pilk så etter vanlig metode, og la torsken komme opp og «hente» pilken.

Tips til fiske på Vestlandet

Ønsker du å bli med på fiske i vest? Fjordnorway.com har samlet ulike fiskeopplevelser som det er mulig å bli med på, både i ferskvann og til sjøs.

Toppfoto: Eirik Reinsnos.

logo-solvkroken

Vi i Sølvkroken ønsker å gi deg en unik opplevelse, til dette bruker vi informasjonskapsler (cookies) og pixels. Dette bidrar til at du skal få en skreddersydd opplevelse. Ved å trykke «Accept» godkjenner du bruken av cookies og pixels.