fbpx
Slik fisker du piggvar flyndre flatfisk

Piggvarfiske på Jæren

Fiske etter flatfisk og piggvar behøver ikke å være så komplisert. Slik fisker du enkelt og effektivt med utstyr du kanskje har fra før!

Enkelt oppsett

Denne uka holdt vår selger Eirik Reinsnos et lite fiskekurs for en gjeng som hadde lyst til å prøve å fiske på Jærstrendene, nærmere bestemt på Brusand. Denne typen fiske, surfcasting, behøver ikke å gjøres så komplisert, mener Eirik. Han har oppskriften på hvordan du enkelt kan komme i gang med fiske etter flatfisk med utstyr du kanskje allerede har fra før!

Bruk agn

– Jeg bruker en 11’ stang, som egentlig er beregnet for sjø- og laksefiske, forteller Eirik. På kurset hadde han med seg Norse og River, sistnevnte er hans favoritt til denne type fiske.
I enden av snøret hadde Eirik og kursgjengen Sølvkrokens lette fjordtackle, og det ble agnet med reker.
– Du kan også bruke makrell, tipser Eirik.

SOMMERFANGST PÅ JÆREN: Sølvkrokens Eirik Reinsnos med en av flere fisk som kom opp denne dagen.

Blyfritt søkke

Fjordtacklet er et ferdig knyttet kroksett til spennende stangfiske fra land. Det er utviklet for å gi deg mer fisk, og flere typer fisk. Tacklet er helt klart til bruk, du må bare ha med deg et søkke, Eirik og gjengen brukte Sølvkrokens blyfrie pæresøkke (50 gram). Lett fjordtackle er for øvrig flott til allroundbruk i sjøen, ikke bare til jakt etter flatfisk!

– Kast langt ut!

Han mener dette fisket er både spennende og superenkelt:
– Kast ut så langt du greier! Det er om å gjøre å kaste forbi eventuelle brenninger, så ikke agnet kommer tilbake inn til land for raskt. Søkket sørger for at tacklet kommer ned mot bunnen der fisken er, forteller Eirik. Så er det bare å vente i spenning, du kan av og til løfte litt på stanga for å gi agnet litt bevegelse.

Piggvar på 2 kg

Hvordan gikk det så med det litt spontane Brusand-kurset? Eirik innrømmer at han faktisk var litt skeptisk på forhånd:
– Denne dagen var jeg litt usikker på fisket, det var 25 grader i lufta og varmt også i vannet, men vi hadde en skikkelig fin dag i sola, med flere fisk på land – den største piggvaren var på 2 kg. Vi bakte den på grillen etterpå, og spør du meg er dette den edleste fisken i Norge, finnes det noe bedre, spør Eirik avslutningsvis.

Piggvar på 2 kg Fiske etter piggvar
DAGENS STØRSTE: Terje Stangeland fikk dagens største piggvar.

Er du usikker på om du er enig med Eirik i om piggvar på grillen er det ultimate? Gladkokken har en oppskrift du kan teste.

logo-solvkroken

Vi i Sølvkroken ønsker å gi deg en unik opplevelse, til dette bruker vi informasjonskapsler (cookies) og pixels. Dette bidrar til at du skal få en skreddersydd opplevelse. Ved å trykke «Accept» godkjenner du bruken av cookies og pixels.