fbpx
Fiske sei og lyr Sølvkroken

Slik fisker du sei og lyr

Seien jakter ofte i stim når den vil ha seg et sildemåltid. Konsekvent bunnfiske, som vi anbefaler ved torskefiske, gir derfor sjeldent gode fangster av sei og lyr. Til sei- og lyrfiske er det viktig å fiske i alle vannlag, og da særlig høyt i vannet.

Fiske i flere dybder

Slik avfisker du effektivt alle vannlagene: Kast ut sluken, tell til to før du begynner å sveive inn. Neste gang kan du telle til fire før du sveiver. Neste gang til seks … og så videre. Gjenta til du når bunnen. Fisk gjerne med rykkvise bevegelser og i forskjellige hastigheter. Slik får du fisken til å ligne en skadet fisk, et lett bytte.

Jensen Tobis B Sølvkroken sei og lyr fiske
ALLROUNDER: Jensen Tobis er en klassisk allroundsluk som også er knallgod til fiske etter sei og lyr. Denne blå varianten kommer i gramvektene 12, 16 og 20.

Slukvalg til sei og lyr

Sei og lyr elsker sild, og slanke sildesluker er derfor perfekte til dette fisket. Prøv for eksempel Jensen Tobis, Jensen Sild, Jensen Pirken og klassikeren Stingsilda. Grønt og blått regnes som svært gode sildefarger, men ta gjerne med flere farger på tur. De holografiske variantene er også verdt å ha med i slukboksen! Fisket kan også varieres ved å bytte slukvekt.

Jensen Pirken PM sluk Sølvkroken sjøfiske sei lyr
SILDESLUK: Jensen Pirken i fargen P/M. Sildesluker er et godt tips til fiske etter sei og lyr.

Husk sikkerheten

Fisker du fra svaberg, husk at disse kan være glatte og sleipe, sommer som vinter. Vær alltid forsiktig når du beveger deg langs vannkanten. Sen høst, vinter og tidlig vår er en flytevest en god investering.

 

logo-solvkroken

Vi i Sølvkroken ønsker å gi deg en unik opplevelse, til dette bruker vi informasjonskapsler (cookies) og pixels. Dette bidrar til at du skal få en skreddersydd opplevelse. Ved å trykke «Accept» godkjenner du bruken av cookies og pixels.