fbpx
Fiske sjøørret på våren Sølvkroken Buøya Eydehavn

Sju tips til sjøørretfiske i februar og mars

Når snøen har smeltet fra svabergene og lufttemperaturene svinger opp på plussida, er det fantastisk å sikre seg noen timer i dagslys med fiskestanga.

Vårlig sjøørretfiske

Det er kanskje Sørlandet og andre (sørlige) deler av Sør-Norge disse tipsene passer best til nå i februar, men de er selvsagt også ypperlige til vårfiske etter sjøørret andre steder i landet, avhengig av når våren kommer der du bor!

Minstemål sjøørret

Tips 1: Vårt første tips er å ha oversikt over minstemål, samt sjekke om det er noen fredningsbestemmelser der du har lyst til å fiske! Sistnevnte finner du ofte oversikt over på Statsforvalteren sine nettsider i fylket der du bor, eventuelt kan du stikke innom en lokal butikk som selger fiskeutstyr, her har de også ofte god oversikt over reglene.

Fisk i grunne viker

Tips 2: Fiskeplassen. Tidlig på våren vandrer sjøørreten mye på leting etter mat. Grunnere viker med leopardbunn (blanding av sand og tare) er en typisk spot du kan treffe på sjøørreten på!

Skjesluk med fluekrok

Tips 3: Når du skal fiske i grunne viker, kan det være fint å bruke en skjesluk som «flyter» litt på vannet og ikke går rett til bunns (og hekter seg i taren) når du sveiver den inn.  Morild Seatrout i blått eller rosa er et supert vårvalg! PS! Denne sluken har også en fristende fluekrok som ofte er det som lokker fisken til hugg!

SJØØRRETFAVORITT: Morild Seatrout kommer i mange farger, alle variantene har fluekrok. Denne videoen viser den blå og hvite varianten.

Fisk steder med strøm

Tips 4: Prøv også plasser der det er litt strøm, for eksempel rundt et nes eller i et smalt sund. Her treffer du også ofte på sjøørreten tidlig på våren!

Hvit sluk til sjøørret

Tips 5: Jensen Tobis er en allroundsluk som er knallgod til sjøørretfiske. I sluksettet vårt med Jensen Tobis får du tre farger som ikke finnes i det vanlige sortimentet. To av disse er hvite med grønn eller oransje kontraststripe i toppen, og denne duoen bør definitivt prøves i jakten på sjøørreten! Slukene i dette settet veier kun 12 gram, men husk at størrelsen på sluken ikke har noe å si for hvor stor fisk du får!

ALLROUNDER: Jensen Tobis er en klassisk allroundsluk til både sjøørret, torsk, sei og lyr. Disse to slukene finner du i Jensen Tobis-sluksettet (inneholder tre sluker, alle veier 12 gram).

Fisk i flere vanndybder

Tips 6: «Fisk høyt» er et tips som ofte går igjen når det er kaldt i vannet. Vi er enige, men her kan det være store lokale variasjoner. Er det 6-7 grader på 1 meters dyp, bør du ikke bare konsentrere deg om å fiske helt i vannoverflata, men også la sluken gå litt dypere på noen av kastene.

Bytt slukfarge

Tips 7: Varier fisket! Her gjentar vi oss selv i alle fisketips … men et tips som passer til alle typer fiske er at du varierer det, for eksempel: sveiv inn med forskjellig hastighet, legg inn små stopp, bytt slukfarge om du har fisket lenge med en sluk uten å få napp, fisk i forskjellige vanndybder o.l.

Husk solbrillene

Tips 7 ½: Ha solbriller på! Vanlige eller polariserte solbriller gir deg ikke mer fisk … men det gir unektelig litt ekstra spenning og inspirasjon til fisketuren om du greier å se om det følger fisk etter sluken! Er solbrillene polariserte, kan du også bruke øynene får du kaster for å sjekke om du kan se hvor fisken står, og slik finne ut hvor du bør begynne å kaste.

Har du vært ute og fisket sjøørret? Eller har du planer om det snart? Merk oss gjerne i instagrambildene dine fra fisketuren. Her finner du oss på Instagram!

Skitt fiske!

Toppfoto: Leif G. Nygård.

logo-solvkroken

Vi i Sølvkroken ønsker å gi deg en unik opplevelse, til dette bruker vi informasjonskapsler (cookies) og pixels. Dette bidrar til at du skal få en skreddersydd opplevelse. Ved å trykke «Accept» godkjenner du bruken av cookies og pixels.