fbpx
Hvordan fiske med Up rigs Sølvkrokens havfiskekroksett

Sølvkroken UP rigs

Denne serien med havfisketackles er utviklet for å gi deg mer fisk, større eksemplarer og enda flere arter!

Sølvkroken UP Rigs er enkle å bruke, og de passer alle, enten du bare vil fiske litt i ferien, eller du skal delta på en havfiskekonkurranse. Riggene finnes til forskjellige typer fiske og arter, les mer detaljert om de forskjellige produktene lenger ned.

Hva trenger du for å fiske med Sølvkroken UP Rigs?

Du trenger en god havfiske- eller båtstang, samt ei robust snelle med ferdig påspolt line, for eksempel Sølvkrokens Braided Line. På de aller fleste av disse riggene, skal du også feste et søkke eller en pilk i enden. Det gjør at tacklet kommer ned dit du skal fiske. Bruk for eksempel et vanlig pæresøkke fra 100 gram og oppover, eller en effektiv Sølvkroken-pilk, som Stingsilda, Sølvpilk eller Jensen Pilk.

Agn krokene

Tacklet festes så i snøret ditt, enten med en sterk snaphvirvel eller med en solid knute rett på. Alle Sølvkroken UP Rigs kommer med skarpe kroker som agnes. Så er det bare å slippe tacklet ned i dypet og vente på storfisken!

Tips & triks for fiske med Sølvkroken UP Rigs

– Fisk helt nede ved bunnen.
– Ikke overdriv pilkebevegelsene, små og forsiktige rykk er ofte veldig effektivt!
– Løft og senk stanga (og tacklet) hele tiden.
– Skift agn regelmessig. Lurer du på hvordan du agner kroken? Litt lenger ned står det mer om hvordan kroken agnes med frosset eller fersk fisk.
– Har du fått fisk på kroken? Pass på at ikke det blir slakk på sena når du skal hale den opp.
– Det er fort gjort at fisken faller av i overflaten, husk derfor alltid også håv eller klepp!

PAPPEMBALLASJE: Slik ser Sølvkrokens UP-Rig-pakker ut i butikken. Les mer om overgangen fra plast- til pappemballasje her.

Hvor står fisken?

Fisken står altså ofte helt nede ved bunnen. Ved agnfiske fra en drivende båt, fisker du slik: la søkket eller pilken ligge noen sekunder på bunnen, før du løfter opp og senker ned til bunnen igjen. Dersom det er mye krokene kan henge seg opp i der du fisker, kan du godt pilke en halv til en meter over bunnen. Da fristes fisken både av pilk og det som «spreller» lenger opp, enten det er blekkspruter eller selvlysende slanger som lokker storfisken til hugg!

Tips ved tregt fiske?

Biter det ikke på? Sølvkrokens beste tips ved tregt fiske, er å prøve å fiske deg gjennom de forskjellige vannlagene. Begynn alltid på bunnen og pilk som beskrevet ovenfor. Ikke napp? Sveiv inn en meter eller to og forsøk igjen, gjenta dette oppover i vannlagene. Fiskemetoden er den samme: kontinuerlig bevegelse med små og forsiktige rykk. Er det fremdeles stille nede i dypet? Prøv en annen UP Rig, ofte er det bare små justeringer som skal til, som for eksempel en annen farge eller form på pilken! Fisken kan foretrekke forskjellige farger fra en dag til neste, eller fra en fiskeplass til en annen!

Hvordan agne kroken?

Frosne blokker med makrell er et glimrende agn, ikke minst regnes makrell som det beste universalagnet. Se illustrasjonen nedenfor for hvordan du trer på bitene. Merk at krokspissen ikke skal dekkes med agn.

Fersk sei til kveite

Fisker du etter stortorsk eller kveite er også fersk sei et supertips fra oss! Da agner du kroken litt annerledes. Del først en seifilet i to. Skråskjær så opp flere strimler som tres på kroken. Også her lar du krokspissen være fri, altså uten agn.

Sølvkroken UP Rigs-oversikt

Nedenfor følger en oversikt over alle våre UP Rigs og hvilket fiske de passer til.

 • Bunntackle allround (Sølvkrokens varenr. 316015)
  Knallgodt tackle til allroundfiske i sjø og hav! Det vil si: på dette kan du få alle arter! Komplett slepetackle med bom for agnfiske på bunnen fra drivende båt.
 • Flyndre (316016)
  Spesialutviklet til flyndrefiske! På dette glidebomtacklet kan du få både flyndre og annen bunnfisk.
 • Havtackle (316017)
  Havtackle med selvlysende blekksprutimitasjoner. Dette opphenget kan fiskes både med og uten agn. Spesielt effektivt til stor torsk, lange og steinbit!
 • Hvitting (316018)
  Spesialutviklet tackle til fiske etter hvitting og annen bunnfisk. Glidebomtackle med sirkelkrok.
 • Hyse/kolje (316019)
  Pilke- og agntackle for fiske etter hyse (også kalt kolje).
 • Kveite (3106020)
  Spesialtackle til kveitefiske. Sirkelkrok for kveite, men også stor lange og brosme. PS! Husk på å stram opp når fisken biter, men ikke gi tilslag.
 • Lange og brosme (3106021)
  Slepetackle med bom. Super til fiske etter lange og brosme.
 • Lyr, sei og uer (316022)
  Pilketackle for lyr, sei og uer. Dette er også svært effektivt på torsk!
 • Makrell (316023)
  Effektivt tackle til fiske etter makrell.
 • Sei (316024)
  Pilketackle for sei og torsk.
 • Steinbit, lange og brosme (316025)
  Komplett slepetackle med bom for agnfiske på bunnen fra drivende båt. Dette er svært effektivt i jakten på steinbit, lange og brosme.
 • Torsk (316026)
  Havfisketackle til torskefiske. Pilke- og agntacklet kan også fort gi andre arter enn torsk på kroken!
 • Torsk stor (316027)
  Pilketackle til bruk i jakten på stortorsken! Også svært effektivt når du fisker etter sei.
 • Uer (316028)
  Spesiallaget til agnfiske etter uer og annen bunnfisk.
 • Fjordtackle (316029)
  Effektivt allroundtackle til sjø- og havfiske! Denne glidebomriggen er super til agnfiske etter de fleste arter langs norskekysten.

Merk oss på #instagram

PS! Tagg oss gjerne (klikk for å komme til Instagram) når du er ute og fisker med Sølvkrokens UP Rigs! Har du spørsmål om fiskemetoder eller produktene? Kontakt oss her.

logo-solvkroken

Vi i Sølvkroken ønsker å gi deg en unik opplevelse, til dette bruker vi informasjonskapsler (cookies) og pixels. Dette bidrar til at du skal få en skreddersydd opplevelse. Ved å trykke «Accept» godkjenner du bruken av cookies og pixels.